Pentru siguranta dumneavoastra, atunci cand urmeaza sa parasiti tara,

verificati documentele de calatorie,

sa fie valabile si conforme cu tara in care urmeaza sa calatoriti!

Conditiile de calatorie in fiecare tara se pot modifica, iar ca dvs sa evitati orice problema la vama, contactati din timp Politia de Frontiera (www.politiadefrontiera.ro ; Tel: 021 9590),pentru a verifica daca documentele pe care le aveti sunt conforme cu tara in care urmeaza sa calatoriti!

Agentia nu-si asuma eventualele nereguli cu privire la documentele dvs de calatorie/vize!

 

Sfaturi inainte de plecarea din tara:

- Verificati daca aveti documente de calatorie valabile si conforme cu tara in care urmeaza sa mergeti, inclusiv viza daca este cazul. Aceasta verificare este bine sa o faceti din timp, ca in cazul in care ceva nu este in regula sa aveti timp suficient pentru obtinerea documentelor necesare.

- Verificati biletele de calatorie (cazare, transport, transfer, etc). Se recomanda a avea asigurare medicala chiar si acolo unde nu este obligatorie.

- Sa aveti bani cash. Este bine sa aveti si card de credit. Exista cazuri in care cardul de credit este obligatoriu, de exemplu in cazul in care trebuie sa inchiriati o masina sau alte cazuri. Totodata in cazul in care va pierdeti cash-ul, aveti si cardul. Daca tara in care mergeti are alta moneda decat euro/ dolari, poate fi mai convenabil sa folositi la destinatie moneda tarii. De obicei turistii aleg sa schimbe la destinatie in functie de cat considera ca au nevoie. Intrebati la receptia hotelului unde este mai bine sa schimbati banii ca sa nu platiti comisioane sau cursuri valutare neconvenabile.

- Prezentarea la aeroport se face cu pana la 3 ore inainte de zbor. Chiar daca vi se pare mult, uneori mai bine va alocati un timp mai mare pentru acest aspect, decat sa trebuiasca sa fiti contra-timp.

- Bagajele. Este bine in bagaj in functie de destinatie sa aveti si haine mai groase/subtiri, dupa caz, incarcatorul telefonului, cateva medicamente de raceala, insolatii, etc. In cazul in care folositi anumite medicamente care se dau doar pe baza de reteta, este bine sa aveti si reteta. Daca vreti sa transportati ceva in mod deosebit, dar nu sunteti siguri daca aveti voie, contactati politia de frontiera.

 

Informatia corecta luata din locul corect, reprezinta siguranta dumneavoastra!

Sfaturile de mai sus sunt cu titlu informativ! Agentia nu este raspunzatoare in cazul in care anumite date sau informatii se schimba! Tocmai de aceea inainte de plecare este bine sa va informati direct de la autoritati cu privire la documentele de calatorie/vize si de la agentie cu privire la pachetul de servicii achizitionat!

 

Bine de stiut! Fie ca faceti o rezervare de 100 lei, sau o rezervare de peste 10000 euro, cu totii trebuie sa ne asumam urmatoarele situatii, care nu depind de agentia de turism (situatii mai rar intalnite):

- compania aeriana la care avem rezervat zborul, poate amana, reprograma sau anula zborul, fara sa ne anunte in prealabil si sa aflam direct in aeroport, inainte de imbarcare.

Ce faceti in acest caz? In acest caz, va indreptati catre un birou de informatii, sau daca in aeroport exista ghiseu al companiei aeriene cu care zburam, mergeti direct acolo sa va lamureasca si sa va spuna cum procedati. De regula veti fi reprogramati gratuit pe un alt zbor sau vi se vor returna banii (nu pe loc). Daca nu va lamureste nimeni, sunati la agentie (suntem disponibili 24/24 h, in situatii de urgenta)!

- cazare la hotel - va pregatiti sa plecati in vacanta (peste o zi, peste 2 saptamani, etc) si sunteti anuntati de agentie ca hotelul dvs, nu se va deschide din lipsa de turisti sau alte motive.

Ce faceti in acest caz? In acest caz, agentia va pune la dispozitie o varianta de cazare similara sau superioara, ori va returneaza integral banii.

Situatiile mentionate mai sus, sunt dintre cele mai rare, dar, chiar si asa, turistii nostri trebuie sa fie bine informati!